تاریخچه
جامعه بیت کوین به دنبال دستیابی به راهکاری بودند تا بتوانند مشکلات موجود در بیت کوین را حل کنند و بیت کوین را کارآمدتر کنند که ویژگی های Bitcoin Unlimited و سگویت (segwit) را معرفی کردند.
Bitcoin Unlimited محدودیت اندازه بلاک ها را برمیدارد. بسیاری از ماینرها با وجود این راهکار و حذف محدودیت اندازه بلاک ها، نه تنها از انباشته شدن بلاک ها جلوگیری خواهند کرد بلکه کارمزد کلی ماینر را برای هر بلاک افزایش خواهند داد. با این حال، بسیاری از توسعه دهندگان مخالف این پروپوزال بودند و معتقدند که پیاده سازی این راهکار منجر به خارج شدن ماینرهای کوچک از گردونه رقابت خواهد شد و در نتیجه میتواند باعث متمرکزسازی کل شبکه شود.
راهکار سگویت شامل ذخیره سازی بعضی از اطلاعات در فایل های جداگانه خارج از بلاک چین است. توسعه دهندگان مدعی هستند که این راهکار میتواند فضای ذخیره سازی بسیار زیادی را فراهم کند و در نتیجه بلاک ها میتوانند تراکنش های بیشتری را در خود جای دهند و هنگام تایید تراکنش ها به طور چشمگیری کاهش خواهد یافت. اما بسیاری از کاربران هنگامی که این راهکار را با Bitcoin Unlimited مقایسه میکنند، آن را صرفاً راه حل موقت و پیچیده تر میدانند.
در نتیجه، پروتکل دیگری به نام SegWit2x توسعه یافت. عرضه این پروتکل به معنای ذخیره سازی بعضی از اطلاعات در خارج از زنجیره و همچنین افزایش حجم بلاک ها به ۲ مگابایت بود. این پروتکل در تاریخ یکم آگوست ۲۰۱۷ و پس از اینکه ۹۵ درصد ماینرها به آن رای مثبت دادن ، پیاده سازی شد. با این حال، شبکه سریعاً شاهد افزایش حجم بلاک ها نبود. برای بسیاری از کاربران، اجرای این پروتکل به معنای به تعویق افتادن مشکل به جای حل کردن آن بود.
برخی از اعضای جامعه بیت کوین از جمله راجر ور احساس کردند که پذیرش طرح BPI ۹۱ (معروف به سگویت) بدون افزایش محدودیت اندازه بلاک، مقابله با مشکل مقیاس پذیری بیت کوین را به تاخیر انداخته است و این موضوع فقط برای افرادی که میخواهند روی بیت کوین سرمایهگذاری کنند، خوشایند خواهد بود؛ نه افرادی که میخواهد از آن به عنوان یک ارز در مبادلات خود استفاده کنند. این اعضای جامعه از به کار بردن این راهکار در شبکه بیت کوین خودداری کردند.
در نهایت گروهی از فعالان، سرمایهگذاران، کارآفرینان، توسعه دهندگان و ماینرها در جامعه بیت کوین از طرح سگویت برای بهبود شبکه بیت کوین ناراضی بودند و همین امر زمینه را برای فشارهای بیشتر جهت افزایش اندازه بلاک و ایجاد هارد فورک فراهم کرد. برای آپدیت نرم افزار شبکه بیت کوین تنها روش استفاده از سافت ورک و هارد فورک است و اینگونه شد که هاردفورک بیت کوین کش در ۱ آگوست انجام شد. با این هاردفورک توسعه دهندگان، بلاکچینی با قوانین جدید ایجاد کردند و تمام افرادی که بیت کوین داشتند به همان میزان بیت کوین کش دریافت کردند. اندازه بلاکها برای بیت کوین کش تا ۸ مگابایت افزایش یافت.
طرح پیشنهادی شامل افزایش توان پردازش تراکنش ها در شبکه از طریق افزایش سایز بلاک تا ۸ مگابایت بود. اولین پیاده سازی پروتکل بیتکوین کش به نام Bitcoin ABC در کنفرانسی در ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ ارائه شد و در ماه ژوئیه نام بیتکوین کش توسط استخر ماینینگ ViaBTC پیشنهاد شد. در تاریخ ۱ آگوست ۲۰۱۷ اعلام شد که بیتکوین کش (BCH) با استفاده از یک فورک سخت اجرایی خواهد شد.
به محض اجرای بیتکوین کش، تاریخچه تمام تراکنشهای بیت کوین اصلی حفظ شد اما تمام تراکنشهای بعدی بیتکوین کش با پروتکل جدید ثبت شدند. بلاک شماره ۴۷۸۵۵۸ آخرین بلاک مشترک این دو ارز بود و در نتیجه اولین بلاک بیتکوین کش ۴۷۸۵۵۹ بود.
مزایا و معایب
بیت کوین کش همانند بیت کوین یک شبکه همتا به همتا و غیرمتمرکز است که هیچ سازمانی آن را کنترل نمی کند و به شخص ثالث نیازی ندارد. یکی از ویژگی های مثبت بیتکوین کش آن است که این کوین نسبت به بیت کوین ارزانتر است و افرادی که قادر به پرداخت هزینه بیت کوین نیستند می توانند به راحتی بیتکوین کش را تهیه کنند. مسئله دوم آن است که کارمزد بیتکوین کش نسبت به بیت کوین ارزانتر است و سرمایه گذارها میتوانند هزینه بیشتری را در استفاده از بیتکوین کش به جای بیتکوین ذخیره کنند.
اما بیتکوین کش نقاط منفی نیز دارد. ابتدا اینکه بیت کوین ماینرهای زیادی دارد و شبکه ای کاملا غیرمتمرکز است. اما بتیکوین کش چون ماینرهای زیادی ندارد شبکه متمرکزتری دارد و معمولا خبرهایی از این قبیل شنیده می شود که ممکن است حمله ۵۱ درصد در شبکه آن رخ دهد.
جنگ هش بیتکوین کش و بیت کوین SV
از سال ۲۰۱۷ جامعه بیت کوین کش به دنبال آن بود که با تغییر یک سری کد در بلاکچین آن باعث ارتقا این ارز دیجیتال شوند اما افرادی مانند کریگ رایت با این ایده مخالف بودند و می گفتند که ویژن یا همان دیدگاه ساتوشی ناکاموتو نباید تغییر کند. در این میان راجر ور حامی بیتکوین کش و آپدیت آن بود به این ترتیب بحث هایی میان این دو تیم بالا گرفت. در تاریخ ۱۵ نوامبر ۲۰۱۸ هاردفورک بیتکوین کش اجرا شد و دو تا از فول نودهای بیتکوین کش بر سر هش این کوین با هم به اختلاف داشتند و این منجر به جنگ هش بین نود کامل Bitcoin ABC و Bitcoin SV شد.
شرکت bitcoin.com که تحت مالکیت راجر ور میباشد شاهد افزایش چشمگیر هش ریت خود به مقدار ۴ اگزاهش شد و به آسانی تمام قدرت محاسباتی قبل از فورک سخت (hard fork)، بر روی شبکه بیت کوین کش را پشت سر گذاشت. با وجود قدرت هش bitcoin.com و ViaBTC،فول نود Bitcoin ABC قادر به استخراج مقدار چشمگیری از بلاک ها پس از انجام فورک، استخراج ۳۲ بلاک بیشتر از فول نود Bitcoin SV بود.
پس از آن بیتکوین کش و بیت کوین SV هر یک دو فورک جدا بر روی بلاکچین بیتکوین کش شدند و با این اتفاق بازار ارزهای دیجیتال با روند نزولی و خرسی بی سابقه ای مواجه شد.
مقبولیت در بازار و نامگذاری
بیتکوین کش در ابتدای ورود نام های متفاوتی داشت برخی از صرافی ها آن را با BCH، برخی دیگر با نام BCSH و برخی دیگر با نام BCC این ارز دیجیتال را لیست کردند. سپس جامعه بیتکوین کش تصمیم گرفت که با نام BCH تغییر پیدا کند.
در حال حاضر صرافی ها و کیف پول های زیادی از بیتکوین کش پشتیبانی می کنند که این امر مقبولیت بیشتر این ارز دیجیتال را نشان می دهد.