آرشیو

دوره راه‌اندازی کسب و کار

بعضی از کارآفرین­ها که کار خود را تازه شروع کرده­اند احتمال آن وجود دارد که با مراحل مورد نیاز برای راه‌اندازی کسب و کار آشنایی کافی نداشته باشند. اگر قصد شروع کسب و کار را دارید یا می­خواهید تجارتی را ایجاد کنید؛ باید تمام مراحل شروع کسب و کار و گسترش آن را بدانید تا بتوانید به اهداف خود برسید. برای داشتن یک کسب و کار موفق باید گام­های راه اندازی کسب و کار را طی کنید که اگر دانش کافی در هر قدم داشته باشید؛ آنگاه می­توانید با کم­ترین هزینه، بهترین نتیجه را بگیرید. در این مقاله می­توانید با تمام نکاتی که در هنگام راه اندازی کسب و کار باید بدانید؛ آشنا شوید.

کسب و کار چیست؟

کسب و کار به طور معمول به معنی خرید و فروش و تجارت معنی می­شود؛ اما می­توان کسب و کار را به فعالیت­هایی نسبت داد که در آن­ها حداقل یکی از موارد تولید، خرید کالا، ارائه خدمات و فروش را شامل می­شود؛ اما برخی صاحب نظران در زمینه بیزنس معتقد هستند هر خرید و فروشی، کسب و کار نیست و در یک کسب و کار، تبادل به صورت تکراری و تجدید شونده انجام می­شود. پس می­توان گفت خدمات یا محصولی که به افراد جامعه کمک می­کند و با هدف کسب درآمد انجام می­شود را کسب و کار می­گویند.

ویژگی یک کسب و کار

به طور کلی هر کسب و کار ویژگی­های خاص خود را دارد اما به طور عمومی هر کسب و کار حداقل یکی از ویژگی­های زیر را دارد:

۱-فروش کالا یا ارائه خدمات و کسب درآمد از آن

۲-معامله و تبادل

۳-وجود تکرار در معاملات

۴-هدف­دار بودن کسب و کار

۵- فعالیتی که انجام آن با ریسک همراه باشد.

 

مراحل راه اندازی کسب و کار

برای راه اندازی کسب و کار باید چه کار کنیم؟ از کدام قسمت شروع کنیم؟ چگونه در راه اندازی کسب و کار موفق باشیم؟ با چه مقدار سرمایه می­توان یک کسب و کار راه اندازی کرد؟ این­ها سوالاتی است که هر کسی که می­خواهد کارآفرین شود؛ در ابتدای راه با آن مواجه خواهد شد و ممکن است هر کسی را گیج کند. تمام کارآفرینان می­خواهند مطمئن باشند که قبل از شروع استارتاپ خود کاملاً آماده هستند؛ اما با شروع کسب و کار متوجه خواهند شد مواردی وجود داشته است که برای آن آماده نبودند. یکی از ملزومات لازم برای موفقیت در کسب و کار، این است که هر فردی در سیستم و کسب و کار جدید، بتواند خود را با هر شرایطی وفق دهد.

تمام تجربه های کارآفرینان برتر کشور مثل جناب آقای محمد پدرام و سایر کارآفرینان در حوزه‌های مختلف در دوره جامع مدیریت کسب و کار در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد.

تحقیق و بررسی بازار

آغاز تحقیقات در بازار و عمیق شدن در تمام مراحل مربوط به کسب و کار، یکی از مراحل مهم برای شروع کسب و کار است. همچنین باید در زمینه راه اندازی کسب و کار و پیدا کردن مشتریان بالقوه کسب و کار، یکی از مسائل مهمی است که در هنگام راه اندازه یک کسب و کار به آن احتیاج دارید.

همچنین تهیه طرح تجاری مانند اجرای نظرسنجی، ایجاد گروه­های همه پرسی و بررسی داده­های موجود باعث می­شود به اطلاعات خوبی دست پیدا کنید و تحلیل داده­های به دست آمده به یک نتیجه­ی درست برسید. یکی دیگر از مراحل تحقیق، بررسی جنبه­های مختلف بازار است که به شما کمک می­کند.

اصلاح ایده

اگر قصد شروع کسب و کاری را دارید؛ بازاری که می­خواهید در آن شروع به کار کنید را تا حدی می­شناسید یا یک تصویر ذهنی از آن دارید. همچنین با بررسی و تحقیقاتی که انجام داده‌اید؛ حالا شما تا حدی با شرکت­ها و رقبای خود آشنا هستید حال باید بررسی کنید و ببینید در کدام یک از کارها یا مراحل، می­توانید بهتر از دیگر کسب و کارها پیش بروید و مزین شما نسبت به آن­ها چه مواردی است. برای مثال اگر می­توانید کار یا محصولی را ارزان­تر یا سریع­تر آماده کنید پس حتماً بر روی آن تاکید کنید و آن را نقطه­ی مثبت کسب و کار خود محسوب کنید.

اگر هدف کسب و کارتان را توانسته­اید مشخص کنید بنابراین فرآیند انجام کارها برای شما راحت­تر خواهد بود زیرا می­توانید تمام مراحل را با توجه اهداف، انتظارات و توانایی­های خود طی کنید. اگر بتوانید ارائه خدمات و دلایل و اهدافتان را به خوبی پیاده­سازی کنید؛ خواهید دید که راه اندازی کسب و کار شما بسیار راحت­تر می­شود و می­توانید خیلی سریع کسب و کار خود را گسترده­تر کنید.

همچنین هنگامی که شما در حال اصلاح و تکمیل ایده کسب و کار خود هستید باعث می­شود بازار هدف خود را بهتر بشناسید و بتوانید با تمام جنبه­های بازار کاری خود آشنا شوید. این کار باعث می­شود احتمال ریسک در راه اندازی کسب و کار شما پایین­تر بیاید.

انتخاب نام برای کسب و کار

قبل از آن که فروش محصولاتتان را شروع کنید؛ یا خدمات مورد نظرتان را ارائه دهید؛ باید یک نام تجاری مناسب انتخاب کنید. برای این کار حتماً جستجو و تحقیق کنید و از صاحبان کسب و کار مختلف و افراد متفاوت با زمینه­های کاری متنوع، در این مورد صحبت کنید و نظر خواهی کنید. شاید در ابتدا فکر کنید انتخاب نام برای کسب و کار راحت باشید اما لازم است بدانید این کار هم سختی­های خود را دارد و باید نامی انتخاب کنید که مناسب با زمینه کاریتان باشد، خاص و منحصر به فرد باشد و در ذهن ماندگار باشد. بعد از آن که نام تجاری را انتخاب کردید حالا باید آرم یا لوگو برای خود تهیه کنید. وجود آرم خاص به دیگران کمک می­کند تا شما را راحت­تر شناسایی کنند و بتوانید از آن در وبسایت، شبکه­های مجازی و یا برای بسته بندی محصول استفاده کنید. همچنین اگر قصد داشتید بن تخفیف پخش کنید یا در جایی اخبار خود را منتشر کنید؛ می­توانید از آن استفاده کنید.

 

نوشتن طرح تجاری

بعد از آن که ایده خود را تا مرحله­ی اجرایی و انتخاب نام پیش بردید؛ حال باید یک طرح تجاری بنویسید و یک برنامه­­ی قابل اجرا و خوب برای کسب و کارتان بنویسید. مواردی که در طرح تجاری باید آن­ها را مشخص کنید این موارد است:

نحوه­ تامین هزینه­ها برای راه اندازی کسب و کار

اهداف ابتدایی و نهایی شما از این کسب و کار

شناسایی بازار هدف

مزیت رقابتی شما

تعیین دقیق مشخصات محصول یا خدمات

نحوه ارتباط با مشتری

نیاز مشتری

ارزیابی سرمایه اولیه برای راه اندازی کسب و کار

تمام کسب و کارها با توجه به وسعت و نوع آن، هزینه­هایی دارند و از همان ابتدا باید تا جای امکان تمام هزینه­های مورد نیاز برای راه اندازی کسب و کار را پیش­بینی کرده و یادداشت کنید. به یاد داشته باشید ممکن است در ماه­های ایتدایی، سودی نداشته باشید و حتی ضرر کنید پس باید تمام هزینه­ها را بررسی کنید.

اگر تحقیق در بازار و بررسی ایده را به خوبی انجام داده باشید؛ به شما کمک می­کند تا ضرر کم­تری داشته باشید و بتوانید بازار و میزان سوددهی آن را تا حد زیادی پیش­بینی کنید و میزان سودآوری آن و هزینه­ها را برآورد کنید. همچنین نحوه تامین هزینه­ها و یا پیدا کردن سرمایه­دار نیز بسیار مهم است. اگر نمی­توانید در ابتدای راه سرمایه­گذار پیدا کنید؛ بهتر است حتماً از قبل از شروع کسب و کار، برای خود پس انداز کنار بگذارید تا به مشکل بر نخورید. همچنین استفاده از وام و تسهیلات موجود برای راه اندازی کسب و کار هم می­توانید استفاده کنید.

بررسی مراحل قانون برای راه اندازی کسب و کار

ساختارهای متفاوتی برای یک کسب و کار وجود دارد که برای راه اندازی کسب و کار به صورت قانونی باید یک ساختار ابتدای برای کارتان پیدا کنید. انواع مختلف ساختارها به صورت زیر می­باشد:

  • شراکتی.
  • مالکیت انحصاری.
  • مسئولیت محدود.
  • مسئولیت نامحدود.
  • سهامی.

حال باید به دنبال مجوزهای لازم بروید. هر کسب و کاری با توجه به نوع فعالیت خود، مجوزهای متفاوتی نیاز دارد پس بهتر است قبل از آن که مدام از این اداره به اداره­ی دیگر سرگردان شوید؛ حتماً تمام قوانین موجود، روند کاغذبازی­های اداری، تمام مجوزهای مورد نیاز و مدارک لازم را مطالعه کنید.

kasbokar3

تشکیل تیم توانمند

موفقیت در کسب و کار به تنهایی میسر نمی­شود و لازم است یک تیم توانمند به وجود بیاورید تا بتوانید کسب و کار را راحت­تر و بهتر پیش ببرید. این که فقط محصول خوب یا خدمات خوب ارائه دهید کافی نیست. وجود یک تیم قدرتمند به شما کمک می­کند تا کارها را سریع­تر پیش ببرید و از همفکری آن­ها استفاده کنید. برای آن که یک تیم تشکیل دهید؛ لازم است کمبودها و مشکلات را بررسی کنید تا بتوانید از نیرویی کمک بگیرید که بتواند مشکلات را رفع کند و خلاء­های موجود را پر کند. تقسیم وظایف، نحوه همکاری اعضای تیم، ارتباط سازنده و دوستانه و بررسی مسائل مالی آن باید از همان ابتدا مشخص باشد تا مشکلی پیش نیاید.

وجود وبسایت و حضور در شبکه ­های اجتماعی

وبسایت یک ویترین از کسب و کار شما می­باشد بنابراین وجود وبسایت از ملزومات یک کسب و کار موفق است. محتوا و ظاهر مناسب برای سایت باعث می­شود مشتریان و خوانندگان سایت، کسب و کار شما را یک کسب و کار موفق و قابل اعتماد محسوب کنند. همچنین اگر قصد دارید از سایت خرید و فروش یا ثبت سفارش را انجام دهید؛ بهتر است مراحل ثبت نام و خرید و فروش ساده طراحی شود.

شبکه­های اجتماعی، یک ابزار تبلیغاتی خوب برای شما محسوب می­شوند پس سعی کنید از همان ابتدای راه اندازی کسب و کارتان، در شبکه­های اجتماعی مختلف حضور پر رنگی داشته باشید ارتباط سازنده با مخاطبان خود داشته باشید.

 

سخن پایانی

مسیر راه اندازی کسب و کار می­تواند چالش­های زیادی برای شما به همراه داشته باشد و مشکلات و موانعی بر سر راهتان قرار بگیرد که شما را نا امید کند؛ اما اگر اطلاعات شما از بازار بالا باشد و بتوانید قدرت مدیریت شرایط مختلف را داشته باشید؛ می­توانید مسیر موفقیت در کسب و کار را برای خود هموار کنید. همچنین وجود انگیزه و اشتیاق می­تواند به شما کمک کند تا هیچ گاه پشیمان نشوید و بتوانید با قدرت بیش­تری پیش بروید.

برای شرکت در دوره رایگان مدیریت کسب و کار آموزش به آموزشگاه پارس بر روی مدیریت کسب و کار کلیک کنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید