استخراج ارزهای دیجیتالمقالات استخراج

سرنوشت ماینرها پس از استخراج آخرین بیت کوین

یکی از اخبار داغ این روزها عبور تعداد بیت کوین‌های ماین شده از عدد ۱۸ میلیون است و این مسئله باعث ایجاد سوالات زیادی در ذهن افرادی شده که به نحوی با دنیای ارزهای دیجیتال سر و کار دارند. اینکه بعد از تمام شدن تمام بیت کوین‌های موجود، چه اتفاقی برای ماینرها و شبکه بلاک چین می‌افتد؛ مهمتر از همه، اینکه آیا بعد از  استخراج آخرین بیت کوین، ماینرها هنوز می‌توانند از این حوزه کسب درآمد کنند یا نه و به طور کلی، آخرین بیت کوین چه سرنوشتی را برای دنیای کریپتو رقم خواهد زد؟ در این بخش به پاسخ به این سوال می پردازیم. با ما همراه باشید.

بیت کوین از جهات زیادی به طلا شباهت دارد. بیت کوین هم مانند طلا منبع محدودی دارد و نمی‌تواند خودبخود تولید شود و باید با زحمت زیادی استخراج شود. در واقع فقط ۲۱ میلیون بیت کوین وجود دارد و ماینرها می‌توانند به طور دیجیتال آن ها را استخراج کنند.

وقتی ماینرها آخرین بیت کوین موجود را هم استخراج کنند در واقع ذخایر بیت کوین به پایان می رسد مگر اینکه پروتکلی که در حال حاضر وجود دارد تغییر کند و اجازه دهد این منبع گسترش پیدا کند که تا بحال از این تغییر حرفی زده نشده است.

به نظر می رسد که بیشترین ضرر از تمام شدن بیت کوین ها را ماینرها ببرند. در حال حاضر ماینرها انگیزه ی زیادی از استخراج بیت کوین ها دارند زیرا جایزه باز کردن هر بلاک جدید، مقدار قابل توجهی بیت کوین هست که ماینرها می خواهند بیشترین تعداد بیت کوین را تا قبل از تمام شدن تمام بیت کوین ها به دست آورند. که همین انگیزه هم باعث می‌شود که رفابت بالایی شکل بگیرد. ولی زمانی که دیگر بیت کوینی وجود نداشته باشد دیگر بلاکی وجود ندارد که به بلاک چین تبدیل شود بنابراین جایزه ای هم برای ماینرها وجود نخواهد داشت.

با این حال باید یادمان باشد که در این صورت همنوز هم تراکنش هایی درون انجام می شوند که نیاز به تایید شدن دارند و کارمزدی برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود که به ماینرها تعلق می‌گیرد.

مجموع کارمزد تراکنش های هر بلاک که چیزی حدود چند صد دلار هست در آینده می تواند خیلی بیشتر شود زیرا تمام شدن بیت کوین ها هم باعث افزایش قیمت بیت کوین می شود و هم تعداد تراکنش‌های بلاک چین را افزایش می‌دهد.

پس می توان گفت اگر همه ی بیت کوین ها توسط ماینرها استخراج شوند و اگر شبکه به همین مدل فعالیتش طبق POW ادامه دهد، درآمد ماینرها از کارمزد تراکنشات خواهد بود. البته باید گفت که خیچ کس از تغییرات قیمت بیت کوین در آینده خبر ندارد ولی بخ نظر می آید منبع محدود این ارز دیجیتال احتمالا باعث افزایش قیمت چشم‌گیری در آینده شود.

نکته ی مهمی کا باید در نظر گرفته شود اینست که هنوز بیش از صد سال تا استخراج آخرین بیت کوین باقی مانده است. اگر به این مسئله فکر کنیم که از زمان به وجود آمدن اولین بیت کوین تا حالا فقط یازده سال گذشته و بیت کوین در این مدت چه نوسانی داشته است می شود حدس زد که چه اتفاقات زیاد و غیرقابل پیش‌بینی می تواند در آینده ای که بیت کوین پیش رو دارد بیفتد.

آیا جای نگرانی وجود دارد؟

محدود بودن تعداد بیت کوین‌ها و نزدیک شدن به آخرین بیت کوین موجود، موجب نگرانی افراد زیادی شده که از حوزه ارزهای دیجیتال کسب درآمد می‌کنند. ولی باید در نظر داشت وایت پیپر بیت کوین توسط ساتوشی ناکاموتو به طور هوشمندانه‌ای نوشته شده و می‌توان گفت استراتژی نهفته در پشت این تکنولوژی، تمام احتمالات ممکن را در نظر گرفته و راه‌حلی برای آن ها ارائه کرده است.

علاوه بر این، از زمان به وجود آمدن بیت کوین تا به حال، افراد مختلفی همواره برای از بین بردن ایرادات شبکه و بهبود آن در تلاش بوده‌اند. نکته مثبت این تکنولوژی، مبتنی بودن آن بر الگوریتم‌های اجماع است؛ تا تمام افراد سهیم در شبکه به توافق نرسند، تغییر جدیدی رخ نخواهد داد. البته همیشه باید به یاد داشته باشید که با پا گذاشتن در دنیای پرنوسان ارزهای دیجیتال، باید هر لحظه منتظر تغییرات جدید بود و با آغوش باز به استقبال آنها رفت!

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید