قیمت اتریوم آماده عبور از یک مقاومت مهم است و بعید نیست بهزودی به ۳۳۰ دلار برسد.
اخیرا، چندین آلت کوین قوی عمل کردهاند، از جمله تتا توکن (THETA)، زیلیکا (ZIL)، و اِلروند (ERD). با این حال، آلت کوینهایی که از ارزش کل بازار بیشتری برخوردار هستند تا حد زیادی از این مسیر صعودی بازماندهاند. تنها آلت کوین بزرگی که عملکرد خوبی داشته، کاردانو بوده است.
با افزایش قیمت آلت کوینهای کوچکتر، این پرسش ایجاد میشود که برای رشد آلت کوینهای برتر چه باید کرد؟ آیا بازار آلت کوینها احتیاج به رشد و تائید برترین ارز دیجیتال بازار، یعنی بیت کوین، دارد و یا سیگنال اصلی از سوی اتر ایجاد میشود؟
حفظ حمایت کلیدی ۲۲۰ دلاری
در طول ماه گذشته، اتریوم توانست از ۱۹۵ دلار به ۲۵۰ دلار برسد اما طی روزهای گذشته، همراه با بیت کوین اندکی اصلاح شد. همزمان با پول بک و روند بازگشتی بیت کوین، اتریوم نیز به چالش کشیده شد و نیاز داشت تا بتواند حمایت محدوده ۲۷۱ تا ۲۲۲ دلار را حفظ کند.
همانطور که در نمودار بالا نشان داده شده است، تلاش اتریوم برای حفظ محدوده ۲۱۷ تا ۲۲۲ دلار به عنوان سطح حمایت موفقیتآمیز بود، درحالیکه این سطح در تمام طول می (اواسط اردیبهشت تا اواسط خرداد) به عنوان سطح مقاومت در نظر گرفته شده بود.
همچنین، این نمودار محدوده نوسان قیمتی را نشان میدهد که مقاومت مشخصی در سطح ۲۵۰ دلار دارد و حمایت آن بین ۲۱۷ تا ۲۲۲ دلار قرار گرفته است. با توجه به دامنه تعیینشده، میتوان شکست بعدی مقاومت را سرآغاز یک روند صعودی جدید دانست.
پس از سقوط ۱۲ مارس (۲۲ اسفند)، اتریوم در مجموع روندی صعودی داشته است و احتمال عبور از سطح ۲۵۰ دلار زیاد است.
در صورت عبور از ۲۵۰ دلار، مقاومتهای بعدی را میتوان در محدوده ۲۹۰ دلار و همچنین بین ۳۳۰ تا ۳۴۰ دلار در نظر گرفت. اگر قیمت نتواند سطح ۲۱۷ دلاری را حفظ کند، حمایتهای بعدی در میانگینهای متحرک ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه، یعنی بین ۱۶۸ تا ۱۷۶ دلار، قرار میگیرند.
تصویر بزرگتر به شکلی واضحتر دورهای از انباشت اتریوم را نشان میدهد. از جولای ۲۰۱۸ و به مدت دو سال، قیمت اتریوم در محدودهای بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار معامله شده است و اکنون آماده شکست مقاومت بعدی است.
هر چه این محدوده پایدارتر باشد، احتمال شکست مقاومت بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، این دوره طولانی انباشت فرصت سود به زیان بسیار مناسبی را نیز برای سرمایهگذاران فراهم میآورد.
آنچه در این نمودار حائز اهمیت است این است که میانگینهای متحرک ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه زیر قیمت فعلی قرار دارند و حمایت و در نتیجه، روند صعودیِ بیشتر تضمینشده است.
استدلال دیگری که این روند را تائید میکند، افزایش حجم این انباشت است. طبق معمول، حجم از قیمت پیشی میگیرد و پیش از افزایش قیمت، شاهد افزایش حجم هستیم. همچنین، دوره انباشت نیز با افزایش حجم مشاهده میشود. اتر در حال حاضر، در چنین وضعیتی قرار دارد.
افزایش علاقه به اتر بر مبنای ارزش کل بازار این ارز دیجیتال
ارزش کل بازار رمزارزها نشاندهنده عبور آنها از سطح حمایت سال ۲۰۱۸ است. در آن چرخه، محدوده ۲۱۵ تا ۲۲۲ میلیارد دلار سطح حمایت را تشکیل میداد، که اکنون نیز، باری دیگر از مقاومت به حمایت تبدیل شده است.
موارد مشابه در نمودار اتر و ارزش کل بازار نیز دیده میشود. همچنین، افزایش علاقهای که در رشد حجم معاملات دیده میشود نیز، نشاندهنده دوره انباشت بازار است.
میانگینهای متحرک ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه زیر ارزش کل بازار فعلی قرار گرفتهاند و نشاندهنده آغاز حرکت صعودی ارزش کل بازار هستند. اولویت اصلی برای ارزش کل بازار عبور از مقاومت ۳۰۵ میلیارد دلاری است که میتواند سقفهای بالاتری ایجاد کند و آغازگر روندی صعودی در چرخهای جدید و بزرگ باشد.
عقب ماندن ارزش کل بازار آلت کوین
ارزش کل بازار آلت کوین نیز نشاندهنده دوره انباشت است. همچنین، ارزش کل بازار آلت کوین در محدوده ۵۰ تا ۱۱۳ میلیارد دلار معامله میشود. با پایانگرفتن دورههای انباشت، بازار آلت کوینها نیز به اوج خود نزدیک میشود.
نکته حائز اهمیت این است که میانگینهای متحرک ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه باید به شکلی تبدیل به سطوح حمایت شوند، که در دسامبر ۲۰۱۷ (چرخهای که به اوج قیمت انجامید) سطح حمایت ایجاد کرده بودند.
اگر این اتفاق رخ بدهد، شکست مقاومت ۱۱۳ میلیارد دلاری و سپس صعود به سمت ۱۳۵ و یا حتی ۲۰۰ میلیارد دلار محتمل خواهد بود. تا به امروز، روند بارها با مقاومت ۱۱۳ میلیارد دلاری تماس داشته است.
این یک قاعده کلی است که هرچه روند بیشتر با مقاومتی تماس داشته باشد، مقاومت ضعیفتر خواهد شد. یک تماس دیگر میتواند قدرت کافی برای عبور از این مقاومت و پیگرفتن روند صعودی را مهیا کند.
در این صورت، رسیدن به ۲۰۰ میلیارد دلار در روند صعودی بعدی چندان بعید به نظر نمیرسد.
نمودار فشرده اتریوم-بیت کوین
نمودار اتریوم/بیت کوین در حال حاضر فشرده شده است؛ یعنی قیمت درون محدودههای باریکتری در حال حرکت است. در این شرایط، احتمال وقوع نوسانات و بیثباتی شدید در بازار بعد از شکست این محدوده زیاد است.
در مورد اتر، این شکست احتمالا صعودی و رو به بالا خواهد بود. محدوده انباشت مشابهی نیز در این قسمت در حال متراکمشدن است و در نمودار جفت ارز اتریوم-بیت کوین شاهد ادامه روند بالاتر از میانگینهای متحرک ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه هستیم.
تا زمانی که حمایت این سطوح حفظ شود، عبور از سد مقاومت محتمل خواهد بود. محدودههای بعدی که باید در نظر داشت بین ۰.۰۲۹ و ۰.۰۳ ساتوشی و همچنین بین ۰.۰۳۶ و ۰.۰۴ ساتوشی هستند.
سطوح مهم در نمودار اتریوم/دلار
محتملترین سناریو در نمودار بالا نشان داده شده است. اگر مقاومت پیشین در محدوده ۲۱۷ تا ۲۲۲ دلار تبدیل به حمایت شود، احتمال صعود بیشتر وجود دارد.
همانطور که پیش از این اشاره شد، صعود پیشین تا ۲۱۵ دلار نشان داد که احتمال تثبیت قیمت در این محدوده وجود دارد. در این تثبیت قیمت، پیش از شروع جهش بعدی، روند میتواند قدرت کافی به دست میآورد.
اگر قیمت اتر از سد ۲۵۰ دلار عبور کند، ادامه مسیر تا ۲۹۰ و ۳۳۰ دلار محتمل خواهد بود. در این مورد، محدوده مقاومت بعدی که باید در نظر داشت، ۳۳۰ دلار است.
اما اگر حمایت ۲۱۷ تا ۲۲۲ دلار حفظ نشده و تبدیل به مقاومت شود، روند احتمالا نزولی بوده و باید حمایت نهایی را در محدوده میانگینهای متحرک ۱۰۰ و ۲۰۰ روزه، یعنی منطقه ۱۷۵ تا ۱۸۰ دلار، در نظر گرفت.
برای بازگشت و صعود مجدد قیمت، این محدوده حمایت باید حفظ شود؛ در غیر این صورت، احتمال بازگشت دوباره قیمت تا ۱۰۰ دلار وجود خواهد داشت.