آرشیو

چگونه تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال یاد بگیریم؟

چگونه تحلیل تکنیکال یاد بگیریم؟ این سؤال مهمی است که بسیاریاز تازه واردهای بازار رمز ارزها مطرح می‌کنند. واقعیت این است که استفاده از تحلیل تکنیکال در مقایسه با سایر ابزارهای تحلیلی در بازار رمز ارزها به مراتب ارجحیت دارد. به این معنی که به کمک تحلیل تکنیکال می‌توان بسیاری از اتفاقات بازار را به خوبی پیش‌بینی کرد و از روندهای قیمتی آگاهی پیدا کرد. عوامل بنیادی در بازار رمز ارزها به حدی متعدد و غیر قابل اندازه‌گیری هستند که بعضا معامله‌گری به کمک آن‌ها کار دشواری است. در ادامه با ما همراه باشید تا ابتدا در خصوص تحلیل تکنیکال بحث کنیم و در ادامه درباره نحوه یادگیری آن بیشتر به گفتگو بنشینیم.

تحلیل تکنیکال چیست؟

وقتی صحبت از تحلیل تکنیکال به میان می‌آید، ناخودآگاه ذهن‌ها به سمت نمودار قیمت دارایی‌ها می‌رود. در واقع در تحلیل تکنیکال تمام تلاش ما این است که با استفاده نمودار قیمت دارایی‌ها و مسیری که در گذشته طی کرده‌اند، روندها را در آینده دور و نزدیک پیش‌بینی کنیم. به کلمه پیش‌بینی دقت داشته باشید؛ در تحلیل تکنیکال و اصولا هیچ یک از روش‌های تحلیلی دیگر، خبری از قطعیت ۱۰۰ درصدی نیست. هنر تحلیلگران حرفه‌ای بازار این است که بر مبنای دانش و تجربیات خود، خطای تحلیل‌های خود را به حداقل مقدار ممکن کاهش می‌دهند.

 

tips

نگاهی به مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت تحلیل تکنیکال

بد نیست که با هم نگاهی به مهم‌ترین ویژگی‌های مثبت این تحلیل بیندازیم که می‌تواند در فهم بهتر نسبت به آن ما را یاری کند. در این جا ما به چهار نکته اساسی و کلیدی در زمینه نقاط قوت تحلیل تکنیکال بسنده می‌کنیم.

۱- تحلیل تکنیکال اتفاقاتی که در بازار رخ می‌دهد را به خوبی به ما نشان می‌دهد و این دقیقا همان چیزی است که یک معامله‌گر قبل از هر تصمیمی باید نسبت به آن آگاهی کافی داشته باشد.

۲- تحلیل تکنیکال اگر به درستی مورد استفاده قرار بگیرد، اطلاعات مربوط به پیش‌بینی روند قیمت‌ها را قبل از وقوع آن‌ها و با درصد خطای کمی در اختیار ما قرار می‌دهد. به این ترتیب دست ما برای معامله‌گری آگاهانه را باز می‌گذارد.

۳- ابزارهای هوشمند معاملاتی بسیار کارآمدی در زمینه تحلیل تکنیکال در اختیار ما قرار دارد که به کمک آن‌ها می‌توانیم به راحتی داده‌های قیمتی را تحلیل و بررسی کنیم.

۴- قواعد ثابتی برای الگوهای مختلف تحلیل تکنیکال وجود دارد و تصمیم‌گیری مبتنی بر این الگوها صورت می‌گیرد.

برتری تحلیل تکنیکال در مقایسه با تحلیل بنیادی

تحلیل تکنیکال و بنیادی به عنوان دو رکن اساسی برای معامله‌گری در بازارهای مختلف به شمار می‌رود. اما وقتی صحبت از بازار رمز ارزها می‌شود، تحلیل تکنیکال نقش به مراتب پررنگ‌تری را ایفا می‌کند. نشان این ادعا را نیز می‌توانید در گفتگو با فعالان حرفه‌ای بازار ارزهای دیجیتال جستجو کنید. اساسا بحث‌های فاندامنتال در بازار رمز ارزها به غایت دشوار و وقت‌گیر است. همین مسئله باعث می‌شود که بسیاری از تریدرها در بازار رمز ارزها به سراغ این شیوه تحلیل نروند.

با این وجود بد نیست که نیم نگاهی به مهم‌ترین مزایای تحلیل تکنیکال در مقایسه با تحلیل بنیادی در بازار رمز ارزها داشته باشیم:

  1. در تحلیل تکنیکال بخش عمده‌ای از تمرکز ما روی نمودار قیمت دارایی معطوف می‌گردد. در حالی که در تحلیل بنیادی باید اخبار، حواشی و بسیاری از دیگر پارامتر‌های خرد و کلان اقتصادی را با هم در یک مجموعه واحد بسنجیم.
  2. در تحلیل تکنیکال رفتار معامله‌گران در بازار به خوبی دیده می‌شود؛ اما تحلیل بنیادی تقریبا منفک از رفتارهای حاکم بر بازار انجام می‌گیرد. پر واضح است که معامله‌گری بدون بررسی رفتار تریدرهای دیگر در بازار مانند رانندگی با چشمان بسته است.
  3. در تحلیل بنیادی به هیچ عنوان زمان مشخصی برای دستیابی به اهداف قیمتی تعیین شده نمی‌توان در نظر گرفت. این در حالی است که در تحلیل تکنیکال به طور خاص اهداف قیمتی با در نظر گرفتن محدوده زمانی تحقق آن تعیین می‌گردند.
  4. جمع‌آوری داده‌های صحیح و کاربردی برای تحلیل بنیادی کار دشواری است. این در حالی است که در تحلیل تکنیکال تنها داده مورد نیاز نمودار قیمت ارزهای دیجیتال است که به راحتی در اختیار ما قرار دارد.
  5. ابزارهای هوشمند بسیار زیادی در زمینه تحلیل تکنیکال ابداع شده است که به راحتی افراد می‌توانند از آن‌ها برای تحلیل‌های شخصی‌شان استفاده کنند. این در حالی است که در تحلیل بنیادی خبری از الگوریتم‌های هوش مصنوعی نیست.
  6. در تحلیل تکنیکال هدف اصلی پیدا کردن زمان ورود و خروج از یک دارایی است؛ اما در تحلیل بنیادی، سرمایه‌گذار به دنبال کشف ارزش ذاتی یک دارایی است.

 

chart tools

معرفی ابزارهای کاربردی تحلیل تکنیکال

در ادامه بحث، بد نیست که نگاهی به مهم‌ترین ابزارهایی بیندازیم که در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌گیرند. در این قسمت نگاهی به ۵ مورد از اصلی‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال در بازار رمز ارزها می‌اندازیم.

۱. اندیکاتورها

به زبان ساده اندیکاتورها نوعی توابع و الگوریتم‌های ریاضی هستند که با بررسی داده‌های قیمت، حجم معاملات، رفتار معامله‌گران و … سیگنال‌های خرید و فروش را در اختیار ما قرار می‌دهند. این الگوریتم‌ها روی نمودارهای قیمت دارایی‌ها پیاده‌سازی می‌شوند. به کمک اندیکاتورها می‌توان به پیش‌بینی روندها پرداخت و از صحت نتایج به دست آمده از سایر ابزارهای تحلیلی اطمینان حاصل کرد.

از جمله اندیکاتورهای مهم مورد استفاده در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

اندیکاتور میانگین متحرک

از جمله اندیکاتورهای پرکاربرد در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال، میانگین متحرک است که برای تشخیص مسیر قیمت، روند و یافتن نقاط احتمالی مقاومت و حمایت در بررسی رمزارزها مورد استفاده قرار می‌گیرند. میانگین متحرک در دسته اندیکاتورهای پیرو قرار می‌گیرد و تحلیل‌های کوتاه مدت مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. بلکه با حذف نوسانات کوتاه‌مدت روند فعلی یک دارایی را مشخص می‌کنند.

وقتی درک درستی از روند‌های جاری در بازار داشته باشید، می‌توانید به خوبی خود را با روندها همراه کنید. به این ترتیب سودهای مناسبی نصیب شما شده و از ضررهای سنگین نیز جلوگیری می‌شود. اندیکاتور میانگین متحرک به خوبی در این مسیر معامله‌گران را کمک می‌کند.

اندیکاتور مک‌دی MACD

مک دی یک اسیلاتور است که به کمک آن می‌توانیم قدرت حرکت روندها را در تایم فریم‌های گوناگون بررسی کنیم. مک دی سیگنال‌های واضحی را بر اساس شاخص‌های کمی در اختیار تحلیل گران قرار می‌دهد. به این معنی که دقیقا در کنار نمودار قیمت دارایی ترسیم می‌شود. وقتی نمودار در بالای آن قرار دارد، نشانگر روند پرقدرت صعودی است و هنگامی که در پایین آن قرار می‌گیرد، نشان‌دهنده روند نزولی قوی است. برخورد نمودار قیمت با آن نیز به عنوان نشانه‌ای برای تغییر روند صعودی به نزولی یا برعکس به شمار می‌رود.

اندیکاتور RSI

بدون شک یکی از پرکاربردترین اندیکاتورهای حال حاضر در بین معامله‌گران بازار رمز ارزها، اندیکاتور RSI است. به کمک آن می‌توان مناطق اشباع فروش و خرید یک رمز ارز را شناسایی کرد. شاخص RSI متشکل از اعداد ۰ تا ۱۰۰ است. وقتی این شاخص کمتر از ۳۰ باشد، نشان‌دهنده منطقه اشباع فروش است و وقتی بالای ۷۰ قرار بگیرد، به معنی وارد شدن منطقه اشباع خرید است. به کمک این اندیکاتور عملا می‌توان رفتار تریدرهای دیگر در بازار را نیز زیر نظر گرفت.

۲. ابزار تحلیل تکنیکال کلاسیک

تا چند سال قبل که خبری از سیستم‌های رایانه‌ای برای تحلیل تکنیکال نبود، تحلیلگران از ابزارهای کلاسیک برای این منظور استفاده می‌کردند. تشخیص خطوط حمایت و مقاومت در تایم فریم‌های مختلف به عنوان مهم‌ترین هدف استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال کلاسیک است.

در حالت کلی بازار یکی از سه حالت صعودی، نزولی یا خنثی را در یک بازه زمانی مشخص در پیش می‌گیرد. روند خنثی زمانی رخ می‌دهد که در آن عرضه و تقاضا برای یک بازه زمانی مشخص در تعادل قرار می‌گیرند. به محض اینکه یکی از دو طرف غلبه می‌کند، روند بازار را تغییر می‌دهد. اما سؤال مهم این است که افزایش یا کاهش قیمت در بازار تا کجا ادامه دارد؟ خطوط حمایت یا مقاومت دقیقا برای پاسخ دادن به این سؤال طراحی می‌گردند.

همواره وقتی قیمت یک دارایی به خطوط حمایتی یا مقاومتی می‌رسد، حجم معاملات به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. تا زمانی که به هر دلیلی یک خط حمایت یا مقاومت شکسته نشده است، اعتبار آن باقی می‌ماند. اما به محض شکسته شدن و تثبیت قیمت در زیر یا بالای آن‌ها، این خطوط تغییر ماهیت می‌دهند. به عنوان مثال وقتی یک خط مقاومت در مسیر صعودی شکسته می‌شود و با گذشت زمان در آن وضعیت تثبیت می‌گردد، در عمل تبدیل به خط حمایت رمز ارز می‌شود.

۳. الگوهای قیمت

الگوهای قیمت یکی از مفاهیم پایه‌ای است که در آموزش تحلیل تکنیکال به آن پرداخته می‌شود. ماجرا از این قرار است که تجربه نشان داده وقتی برخی الگوهای مشخص در نمودار قیمت دارایی‌ها مشاهده می‌شود، بعد از آن روند قیمت در دارایی به گونه‌ای خاص تکرار می‌شود. اصل تکرار شدن این الگوها در قیمت دارایی‌های مختلف باعث شده است که الگوهای قیمتی در نمودارها تعریف شوند. به این ترتیب در تحلیل تکنیکال افراد تلاش می‌کنند تا نسبت به شناسایی این الگوها در تایم فریم‌های گوناگون بپردازند.

به عنوان مثال چند مورد از مهم‌ترین الگوهای قیمتی در تحلیل تکنیکال عبارت‌اند از:

  • الگوی سر و شانه
  • الگوی سقف و کف دو قلو یا سه قلو
  • الگوی پرچم

۴. پرایس اکشن

پرایس اکشن یکی از جدید‌ترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است که در طول سال‌های اخیر ابداع شده است. پرایس اکشن به نوعی هنر مطالعه نمودار قیمت یک دارایی است. تحلیلگر تکنیکال که از پرایس اکشن برای ترید کردن استفاده می‌کند، تمام تمرکز خود را روی نمودار قیمت دارایی معطوف می‌کند تا به این ترتیب بتواند آینده روند قیمت آن را پیش‌بینی نماید.

اگر تجربه کار کردن با اندیکاتورها و سایر الگوها را داشته باشید، حتما متوجه خواهید شد که استخراج اطلاعات مفید از آن‌ها چندان هم کار ساده‌ای نیست. به علاوه خروجی اندیکاتورها به طور ۱۰۰ درصد قابل اطمینان نیست؛ اما پرایش اکشن اطلاعات را به صورت شسته و رفته در اختیار شما قرار می‌دهد. سه مورد از مهم‌ترین مزایای پرایس اکشن در مقایسه با تحلیل تکنیکال کلاسیک عبارت‌اند از:‌

  • سرعت بالا در ارائه اطلاعات
  • ارائه اطلاعات یکپارچه و بدون تناقض
  • درصد خطای به مراتب پایین‌تر

۵. امواج الیوت

یکی دیگر از ابزارهای کاربردی در تحلیل تکنیکال، امواج الیوت است. تئوری الیوت از یک طرف بر پایه الگوها و محاسبات هندسی است و از طرف دیگر بر پایه روانشناسی پایه‌گذاری شده است. روش الیوت به بررسی تغییرات قیمت در تایم فریم‌های طولانی می‌پردازد. به کمک امواج الیوت می‌توان رفتارهای معامله‌گران در بازار را از حالت کیفی به کمی تبدیل کرد و در نتیجه آن به درک درستی از روانشناسی بازار دست پیدا کرد.

امواج الیوت در ۵ بخش کنار یکدیگر تشکیل می‌شوند که به دو دسته اصلاحی و جنبشی تقسیم می‌گردند. تحلیلگر اگر بتواند به درستی این امواج را تشخیص دهد، می‌تواند روند حرکت قیمت یک دارایی را به درستی پیش‌بینی نماید. امواج الیوت از سه موج جنبشی و دو موج اصلاحی تشکیل می‌شود. موج اول، سوم و پنجم صعودی هستند و موج‌های دوم و چهار نزولی‌اند. معمولاً موج‌های جنبشی سوم و پنجم، روند صعودی قوی‌تری در مقایسه با موج اول را در پیش می‌گیرند. شناسایی امواج الیوت روی نمودار قیمت دارایی‌ها کار چندان سختی نیست.

 

course

یک دوره تحلیل تکنیکال استاندارد چه ویژگی‌هایی دارد؟

تا اینجا سعی کردیم تصویری نسبتا ساده از ماهیت تحلیل تکنیکال در بازار رمز ارزها در اختیار شما قرار دهیم. حال که متوجه شدیم تحلیل تکنیکال چیست، باید به این سؤال پاسخ دهیم که چگونه می‌توانیم این روش تحلیل را آموزش ببینیم؟ برای این منظور چند ویژگی مهم که یک دوره آموزشی تحلیل تکنیکال باید حتما دارا باشد را بررسی می‌کنیم:

۱. جامعیت دوره آموزش تحلیل تکنیکال

اولین بحث در انتخاب دوره آموزشی مناسب بررسی سرفصل‌های آموزشی است که در آن تدریس می‌شود. شما با شرکت در یک دوره تحلیل تکنیکال باید هر آن چیزی که برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر نیاز دارید را فرا بگیرید. متأسفانه بسیاری از دوره‌های آموزشی در حال حاضر فاقد این ویژگی مهم هستند و در نتیجه افراد بعد از شرکت آن‌ها باز هم در شناخت بسیاری از مفاهیم و سرفصل‌های مهم دچار اشکال جدی هستند.

۲. تدریس اصولی و طبقه‌بندی شده

علاوه بر جامعیت در آموزش تحلیل تکنیکال، باید حتما سلسله مراتب تدریس سرفصل‌ها نیز به دقت رعایت شود. به این معنی که ناپیوستگی در بیان موضوعات می‌تواند دانشجویان دوره آموزشی را دچار سردرگمی شدید کند و در نتیجه فهم درستی از مجموعه آموزش برای او به دست نیاید. بنابراین لازم است که این موضوع نیز در انتخاب دوره آموزشی مناسب تحلیل تکنیکال مد نظر قرار بگیرد.

۳. زبان ساده در ارائه مفاهیم گوناگون

جمله معروفی است که می‌گوید شما تنها وقتی یک موضوع را به خوبی درک کرده‌اید که بتوانید آن را برای مادر بزرگ خود توضیح دهید و او متوجه منظور شما شود. این موضوع در خصوص تحلیل تکنیکال هم صدق می‌کند. به این معنی که باید توجه داشته باشید که آموزش باید به ساده‌ترین شکل ممکن در اختیار شما قرار بگیرد. واقعیت این است که حجم اصطلاحات تخصصی در آموزش تحلیل تکنیکال بسیار زیاد است. از طرفی تعداد بسیار زیادی ارز دیجیتال در بازار وجود دارد که پیش روی شما قرار دارد. در چنین شرایطی اگر قرار باشد دوره آموزشی را شرکت کنید که مفاهیم را نیز به زبان ساده بیان نکند، قطعا دچار مشکلات متعددی خواهید شد.

۴. ارائه مثال‌های کاربردی

متأسفانه برخی از دوره‌های آموزشی تحلیل تکنیکال فقط به بیان کلیات در طول دوره بسنده می‌کنند. اما این‌گونه دوره‌ها به هیچ عنوان نمی‌توانند جواب‌گوی نیاز دانشجویان برای دستیابی به تسلط و مهارت کافی باشند. تا زمانی که ده ها مثال عملی در زمینه کاربرد ابزارهای تحلیل تکنیکال در بازار رمز ارزها مشاهده نکنید و خودتان دست به کار نشوید، قطعا نمی‌توانید به یک تحلیلگر ماهر تبدیل شوید.

۵. پشتیبانی دائمی دوره آموزشی

این اشتباه است که گمان کنیم با شرکت در یک دوره آموزشی و سپری کردن آن کار تمام می‌شود و دیگر نیازی به راهنمایی نخواهیم داشت. برای مسلط شدن به تمام بخش‌های تحلیل تکنیکال نیاز داریم که مدرس دوره در کنار ما حضور داشت باشد و بتوانیم سؤالات و ابهاماتی که در طول معامله‌گری با آن‌ها مواجه می‌شویم را از او بپرسیم. بنابریان توصیه ما آن است که به سراغ دوره‌های آموزشی برویم که پشتیبانی دائمی حتما جزء برنامه‌های آن باشد.

۶. مدرس با تجربه و موفق

نکته مهم دیگر در انتخاب دوره آموزشی تحلیل تکنیکال، استاد دوره است. کسی که به عنوان مدرس دوره فعالیت می‌کند باید سابقه حضور موفقی در بازارهای مالی داشته باشد. به عبارت دیگر او باید از محل فعالیت در بازار رمز ارزها به درآمد خوبی دست پیدا کرده باشد. توصیه ما این است که به هیچ عنوان فریب دوره‌های آموزشی تخلیل تکنیکال که احیانا با قیمت‌های بسیار پایین برگزار می‌شوند را نخورید. به خاطر داشته باشید که قرار است یک بار برای همیشه به تحلیلگر معاملات شخصی خودتان تبدیل شوید.

 

analysis

لذت تبدیل شدن به تحلیلگر تکنیکال با کلینیک سرمایه

ما در کلینیک سرمایه دو دوره آموزشی تحلیل تکنیکال مقدماتی و پیشرفته را برای شما عزیزان آماده کرده‌ایم. تمام آنچه برای تبدیل شدن به تحلیلگر تکنیکال نیاز دارید را در این دوره‌های آموزشی به طور مفصل مورد بررسی قرار دادیم. در دوره مقدماتی به بیان مفاهیم پایه در خصوص تحلیل تکنیکال پرداخته‌ایم. در دوره پیشرفته علاوه بر ارائه مثال‌های مختلف آموزشی، نکات طلایی که در طول مواجهه با نمودار قیمت رمز ارزها باید در نظر بگیرید را بررسی می‌کنیم. هدف ما در کلینیک سرمایه، سبز بودن پرتفوی سرمایه‌گذاری شماست.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید