
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سید شمسالدین حسینی در همایش تخصصی “زنجیره بلوکی و ارزهای دیجیتال؛ کاربرد و تنظیم مقررات” که صبح امروز در مرکز تحقیقات راهبردی دفاعی برگزار شد گفت:
به نظر میرسد در آستانه انقلاب صنعتی چهارم قرار گرفتهایم که تحولات فراگیر در عرصههای فناورانه را در پی خواهد داشت. این انقلاب فناورانه در امتداد انقلاب سوم اقتصادی یا انقلاب دیجیتال قرار گرفته است.
به گفته حسینی، بلاک چین یکی از پدیدههای مهم عصر انقلاب چهارم صنعتی است که یکی از پیشرانهای اقتصاد دیجیتال یا اقتصاد هوشمند بهحساب میآید.
وی با اشاره به رویکرد مبدعان مطرحترین ارزهای دیجیتال یا بیت کوین بر اساس فناوری بلاک چین گفت:
بیت کوین با ادعای مقابله با بانکهای مرکزی و انحصار انتشار پول تولید و معرفی شد اما به نظر میرسد در آینده نزدیک در عرصههایی مثل مالیات و بیمه نیز بلاک چین نقشآفرین باشد.
وی با بیان این موضوع که “زمانی به دنبال درک اقتصاد برخط بودیم اما امروز مفهوم اقتصاد بر تقاضا مطرح شده” گفت:
در اقتصادهای مبتنی بر فناوری انعطاف بسیار زیادی وجود داشته و شغلها دیگر پایدار نیستند. وی افزود، گزارش سال ۲۰۱۵ مجمع جهانی اقتصاد نشان میدهد ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان تا سال ۲۰۲۵ درگیر حوزه بلاک چین خواهد بود.
حسینی با ابراز اینکه کنار اقتصاد مجازی، امروز پولهای مجازی مقابل پولهای واقعی مطرح شدهاند گفت:
این نوآوری در حوزه ارز دیجیتال، انحصار انتشار اسکناس از سوی بانکهای مرکزی را از بین خواهد برد.
وی افزود:
در حال حاضر بهسرعت در حال گذار از پول الکترونیکی به پول مجازی هستیم.
حسینی گفت:
در سال ۲۰۱۲ بانک مرکزی اتحادیه اروپا پول مجازی و پول الکترونیکی را با هم مقایسه کرد اما تنها سه سال بعد گزارش اولیه خود را اصلاح کرد. در گزارش جدید تأکید شده بود پولهای مجازی دیگر محدود به محیطهای مجازی نیست، این واقعیتی است که امروز به خوبی شاهد آن هستیم.
ایشان در انتهای مباحث خود به عملکرد نهادهای حاکمیتی در برخورد و مواجهه با پولهای مجازی و ارزهای دیجیتال اشاره کردند و گفتند:
یک سال پیش شورای مقابله با پولشویی استفاده از ارزهای دیجیتال را منع کرده بود اما دیدیم که خیلی این مصوبه اثرگذار نبود، در نهایت نزدیک به ۲ ماه قبل شورای عالی فضای مجازی به این موضوع ورود کرد و مقرر شد ممنوعیت قبلی در خصوص استفاده از ارزهای دیجیتال برداشته شود.
وی ادامه داد، اما پیام اصلی این مصوبه تنها به قیمت برق مصرفی استخراج بیت کوین اشاره داشت و جنبههای مهم نهادی این پدیده نوظهور فناورانه دیده نشده بود.