آرشیو

فرایند اثبات کار (Proof of work) چیست و چه نقشی در اتریوم دارد؟

اتریوم یک پلتفرم مبتنی بر بلاک‌چین است که بیشتر به خاطر ارز دیجیتال خود، اتر (ETH) شناخته می‌شود. فناوری بلاک‌چین که اتریوم قدرت خود را از آن می‌گیرد، امکان ایجاد و نگهداری یک دفتر کل دیجیتالی امن را به صورت عمومی فراهم می‌کند. اتریوم پایه و اساس بسیاری از پیشرفت‌های فناوری نوظهور مبتنی بر بلاک‌چین است. سرمایه‌گذاران و معامله‌گران علاقه‌مند به خرید ETH (خرید اتریوم) هستند. زیرا قیمت اتریوم یا همان قیمت ETH در گذشته رشدی فوق‌العاده کرده‌ است.

این ارز دیجیتال شباهت‌های زیادی به بیت‌کوین اما دیدگاه‌ها و محدودیت‌های بلندمدت متفاوتی با یکدیگر دارند. یکی از شباهت‌ها این بود که هر دو از سازوکار اثبات کار برای رسیدن به اجماع درباره تایید یک تراکنش استفاده می‌کردند. اما اتریوم در سپتامبر ۲۰۲۲، سازوکار خود را از اثبات کار به اثبات سهام تغییر داد و این شباهت به یک تفاوت تبدیل شد. اما اثبات کار چیست و چه نقشی در اتریوم دارد؟

هنگام استفاده اتریوم از اثبات کار، برای استخراج اتریوم ماینرها در یک فضای رقابتی برای ایجاد بلاک قرار می‌گیرند. آن‌ها باید از طریق CPU سیستم خود و یا دستگاه‌های ماینینگ،‌ معادلات ریاضی پیچیده‌ای را حل کنند و از این طریق یک بلاک جدید ایجاد کنند. ماینرها در ازای این فرآیند پاداش دریافت می‌کنند. پاداش در شبکه‌، رمزارز اتر است و در حال حاضر پاداش ایجاد هر بلاک ۲ اتر است که به این فرایند اثبات کار (Proof of work) می گویند.

درک اتریوم

اتریوم در هسته خود یک پلتفرم نرم‌افزاری جهانی غیرمتمرکز است که توسط فناوری بلاک‌چین پشتیبانی می‌شود. اکثر کاربران اتریوم را به خاطر ارز دیجیتال این شبکه یعنی اتر می‌پردازند. زیرا برای اولین بار وقتی با آن آشنا شدند که قیمت اتریوم (قیمت ETH) رشد بسیار بزرگی کرده بود و مردم علاقه‌مند به خرید ETH یا همان خرید اتریوم شده بودند.

اتریوم می‌تواند توسط همه کاربران برای ایجاد یک فناوری دیجیتال ایمن استفاده شود. این توکن با پشتیبانی بلاک‌چین طراحی شده‌است تا از آن بتوان برای پرداخت هزینه خدماتی که روی بلاک‌چین ارائه می‌شود استفاده کرد. اما همچنین، در صورت پذیرش اتریوم در دنیای فیزیکی، کاربران می‌توانند از آن برای پرداخت هزینه کالاها و خدمات ملموس نیز استفاده کنند.

اتریوم به گونه‌ای طراحی شده است که مقیاس پذیر، قابل برنامه‌ریزی، ایمن و غیرمتمرکز باشد. این بلاک‌چین، انتخاب جذابی برای توسعه‌دهندگان و شرکت‌هایی است که بر مبنای آن، فناوری ایجاد می‌کنند تا تعداد صنایعی که در حال فعالیت هستند و نحوه انجام زندگی روزانه ما را تغییر دهند.

اتریوم در بلاک‌چین خود به طور بومی از قراردادهای هوشمند، یک ابزار ضروری برای برنامه‌های غیرمتمرکز (Dapps)، پشتیبانی می‌کند. بسیاری از امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و سایر برنامه‌ها در ارتباط با فناوری بلاک‌چین از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کنند.

روش خرید اتریوم

 

اتریوم چگونه کار می‌کند؟

ویتالیک بوترین، که به عنوان بنیان‌گذار اتریوم شناخته می‌شود، وایت پیپر اتریوم را برای معرفی آن در سال ۲۰۱۴ منتشر کرد. سپس پلتفرم اتریوم در سال ۲۰۱۵ توسط بوترین و جو لوبین، راه اندازی شد. بنیانگذاران اتریوم جزو اولین کسانی بودند که پتانسیل کامل فناوری بلاک چین را فراتر از فعال کردن روش پرداخت مجازی امن در نظر گرفتند.

اتریوم با توجه به قیمت ETH (قیمت اتریوم) و تقاضایی که همیشه برای خرید اتریوم (خرید ETH) وجد دارد، از زمانی که راه‌اندازی شد تا به امروز، توانست به دومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار تبدیل شود. فقط بیت‌کوین در رتبه‌ای بالاتر از آن قرار دارد.

فناوری بلاک‌چین

اتریوم نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال از فناوری بلاک‌چین استفاده می‌کند. یک زنجیره بسیار طولانی از بلوک‌ها را تصور کنید. بلوک‌های جدید که درون خود داده‌های جدیدی از سوابق تراکنش‌های جدید دارند، به بلوک‌های قبلی اضافه می‌شوند و این زنجیره هیچوقت پایان نخواهد یافت. در سراسر شبکه، یک نسخه مشابه از این بلاک‌چین توزیع می‌شود.

تولید بلوک جدید توسط شبکه‌ای از کاربران که به گره (Node) معروف هستند انجام می‌شود. گره‌ها در مورد اعتبار اطلاعات تراکنش‌ها به اجماع می‌رسند، آنها را تایید می‌کنند و بلوک جدید به زنجیره اضافه می‌شود. هیچ تغییری را در بلاک‌چین نمی‌توان ایجاد کرد، مگر اینکه شبکه به اجماع برسد. این سازوکار باعث می‌شود که بلاک‌چین بسیار امن باشد و خطر حمله به آن بسیار کاهش یابد.

اجماع با استفاده از الگوریتمی که معمولاً مکانیسم اجماع نامیده می‌شود به دست می آید. طبق اطلاعاتی که در آغاز این مقاله دریافت کردید، اتریوم در ابتدا از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کرد. اما اکنون از اثبات سهام استفاده می‌کند؛ الگوریتمی که در آن شبکه‌ای از مشارکت‌کنندگان به نام اعتباردهنده، بلوک‌های جدید را ایجاد می‌کنند و با همکاری یکدیگر، اطلاعاتی را که در این بلوک‌ها وجود دارد تأیید می‌کنند. بلوک‌ها حاوی اطلاعاتی در مورد وضعیت بلاک‌چین، فهرستی از تاییدیه‌ها، سوابق تراکنش‌ها و… هستند.

نقطه عطف در تاریخ اتریوم

یکی از رویدادهای قابل توجه در تاریخ اتریوم، هارد فورک یا تقسیم اتریوم به دو شبکه اتریوم (ETH) و اتریوم کلاسیک (ETC) است. در سال ۲۰۱۶، گروهی از افراد کنترل اکثریت بلاک‌چین اتریوم را به دست آوردند و موفق شدند تا بیش از ۵۰ میلیون دلار اتر را که برای پروژه‌ای به نام The DAO جمع آوری شده بود، به سرقت ببرند. موفقیت این حمله، به مشارکت یک توسعه‌دهنده شخص ثالث برای پروژه جدید نسبت داده شد. اکثریت جامعه اتریوم تصمیم گرفتند تا با ابطال بلاک‌چین موجود اتریوم و تأیید یک بلاک‌چین با تاریخچه اصلاح شده، سرقت را معکوس کنند.

با این حال، بخشی از جامعه ترجیح دادند نسخه اصلی بلاک‌چین اتریوم را حفظ کنند. نسخه جدید برای همیشه از شبکه اصلی جدا شد و شبکه به دو شاخه اتریوم و اتریوم کلاسیک تقسیم شد. بنابراین اگر قصد خرید ETH را دارید، همواره باید دقت کنید که به صفحه خرید اتریوم بروید، نه صفحه خرید اتریوم کلاسیک. گاهی افراد تازه‌کار با دیدن قیمت اتریوم کلاسیک به اشتباه می‌افتند. این دسته از افراد همیشه باید متوجه تفاوت بین اتریوم و اتریوم کلاسیک باشند و قیمت ETH را با قیمت ETC اشتباه نگیرند.

روش خرید اتریوم

برای خرید ETH لازم است که به یک صرافی معتبر مثل صرافی ارز دیجیل والکس مراجعه کنید تا پشتیبانی‌های لازم را از شما به عمل آورد. کاربران بدون هیچ دغدغه‌ای می‌توانند در صرافی والکس، معامله در بازار ارزهای دیجیتال را داشته باشند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید