آرشیو

دامیننس بیت کوین چیست؟ چطور از آن کسب درآمد کنیم؟

دامیننس بیت کوین یکی از اصلی‌ترین شاخص‌ها برای شناخت روند بازار ارز دیجیتال و افزایش شانس موفقیت در ترید است. با اینکه مفهوم دامیننس بیت کوین بسیار ساده است، درک عمیق و نحوه‌ی استفاده از آن، نیازمند آموزش است و می‌تواند بسیار پولساز باشد. اگر تمایل به کسب درآمد از تحلیل دامیننس بیت کوین دارید، این مطلب برای شما نوشته شده است.

مهم‌ترین مواردی که در این مقاله می‌خوانید:

دامیننس بیت کوین چیست؟

دامیننس بیت کوین چگونه کار می‌کند؟

چگونه دامیننس بیت کوین بر آلتکوین‌ها تأثیر می‌گذارد؟

چگونه و از کجا دامیننس بیت کوین را بررسی کنیم؟

دامیننس در ارز دیجیتال چیست؟

دامیننس (Dominance) در لغت، به معنای تسلط است. در دنیای ارز دیجیتال، دامیننس از قدیمی‌ترین و پرکاربردترین شاخص بررسی بازار به‌شمار می‌رود. این شاخص برای تمامی ارزهای دیجیتال قابل محاسبه است و ارزش بازار ارز را نسبت به ارزش بازار کل مارکت ارز دیجیتال اندازه‌گیری می‌کند.

نکته‌ی مهم در مورد دامیننس در ارز دیجیتال، این است که هر رمزارزی با توجه به ارزش بازار خود، بر کل بازار ارز دیجیتال تأثیر می‌گذارد. هرچه دامیننس یک ارز بیشتر باشد، با صعودی شدن آن، بقیه‌ی رمز ارز‌ها صعودی و با نزولی شدن آن، بازار ریزشی می‌شود. در حال حاضر بیت کوین بزرگترین ارز دیجیتال از لحاظ ارزش بازار است و تحرکات بیت کوین بر کل بازار ارز دیجیتال تأثیر می‌گذارد.

دامیننس بیت کوین چیست؟

شاخص دامیننس بیت کوین نشان‌دهنده‌ی سهم بیت‌کوین در کل صنعت ارز دیجیتال است. با توسعه‌ی صنعت ارزهای دیجیتال، تعداد آلتکوین‌ها به طور مداوم در حال افزایش است و به همین دلیل، تسلط بیت کوین به تدریج کاهش می‌یابد.

فرمول محاسبه‌ی درصد دامیننس بیت کوین به شرح زیر است:

دامیننس بیت کوین چیست؟

این فرمول برای هر ارزی کاربرد دارد.

با بررسی دامیننس بیت کوین می‌توان دریافت که قدرت بیت کوین نسبت به سایر ارزها، که آلت کوین نامیده می‌شوند، چقدر است.

 

نمودار لحظه‌ای دامیننس بیت کوین: از کجا نمودار دامیننس بیت کوین را بررسی کنیم؟

اطلاعات مربوط به دامیننس ارزهای دیجیتال در منابع زیادی یافت می‌شوند. اما بهترین منبع برای دریافت دامیننس بیت کوین سایت تریدینگ ویو است که نمودار لحظه‌ای دامیننس بیت کوین و آلت‌کوین‌ها را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. شما می‌توانید دامیننس بیت کوین را در منابع زیر بیابید.

  • نمودار دامیننس بیت کوین در سایت تریدینگ ویو (tradingview)
  • دامیننس بیت کوین در سایت کوین ۳۶۰ (Coin360): به صورت درصدی نشان داده می‌شود.
  • دامیننس بیت کوین در سایت کوین‌مارکت‌کپ (coinmarketcap): به صورت درصدی نشان داده می‌شود.

دامیننس بیت کوین و رابطه‌ی آن با رشد آلت‌کوین‌ها

از سال ۲۰۱۷، با گسترش آلت‌کوین‌ها و استیبل کوین‌ها و افزایش محبوبیت آن‌ها، به مرور زمان، دامیننس بیت کوین کاهش یافته است. اما این به معنای کاهش قیمت بیت کوین نیست. به عنوان مثال، در سال ۲۰۲۰، دامیننس بیت کوین از ۷۰ به ۶۰ درصد کاهش یافت، در حالی که قیمت بیت کوین از ۷۱۰۰ دلار به سطح ۱۰۲۰۰ دلار افزایش یافت. شاید این امر باعث سردرگمی شما شود. اما توضیح ساده‌ای برای آن وجود دارد.

کارشناسان ارز دیجیتال، با مطالعه‌ و تحلیل رفتار معامله‌گران و سیکل‌های بیت کوین در طول یک دهه، به نتایج جالبی دست یافته‌اند. با استفاده از این یافته‌ها، راه‌های کسب درآمد با تحلیل دامیننس بیت کوین پایه‌گذاری شد.

در ادامه، ۳ مورد دامیننس تتر، حجم معاملات، قیمت بیت کوین و نقش آن‌ها در درک بهتر شرایط بازار توضیح داده می‌شوند.

هشدار در بررسی دامیننس بیت کوین

دامیننس بیت کوین به تنهایی کارایی نداشته و یک ابزار کامل نیست. هرگز بدون استفاده از سایر ابزار تکنیکال و فاندامنتال، صرفاً با بررسی دامیننس بیت کوین، معامله نکنید. دامیننس بیت کوین را باید همواره در کنار قیمت بیت کوین، دامیننس تتر و حجم معاملات تحلیل کرد. افزودن دامیننس تتر نیز می‌تواند درک بهتری از شرایط کلی بازار به دست دهد.

دامیننس بیت کوین برای ترید روزانه مناسب نیست. از آن در تایم فریم دیلی و برای درک شرایط بازار در هفته‌ی آتی استفاده کنید.

 

دامیننس تتر چیست و چرا باید به آن توجه کرد؟

تتر دومین ارز بزرگ از لحاظ ارزش بازار است و بررسی دامیننس تتر بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا بیشتر معامله‌گران با تتر خرید و فروش انجام می‌دهند و بیشتر ارزها نیز در مقابل این استیبل کوین چیده‌ شده‌اند.

افزایش دامیننس تتر نشان‌دهنده‌‌ی ورود و خروج نقدینگی در بازار ارز دیجیتال است؛ زیرا معامله گران یا با واریز وجوه دلاری به صرافی و تبدیل آن به تتر، قصد خریداری ارز خاصی را دارند و یا با فروش ارزهای خود و تبدیل آن به تتر، قصد سیو سود و خروج از بازار را دارند. در نتیجه پس از مشاهده‌ی افزایش دامیننس تتر، با بررسی سایر اخبار فاندامنتال بازار ارز دیجیتال مانند سیاست‌های مالی کلان، می‌توان حدس زد که آیا افزایش دامیننس تتر به علت ورود سرمایه برای خرید است یا معامله‌گران در حال خروج دسته‌جمعی هستند؟

لزوم ترکیب دامیننس بیت کوین با حجم معاملات

بررسی تغییرات ارزش کل بازار بیت کوین به تنهایی می‌تواند گمراه‌کننده باشد. ممکن است دامیننس بیت کوین به رشد مثبت خود ادامه دهد، اما به علت پایین بودن حجم معاملات، بازار با رکود همراه باشد. در این حالت، هر دو گروه سرمایه‌گذاران و تریدرها گمراه می‌شوند. بنابراین حجم معاملات نیز به عنوان یک عنصر بسیار مهم باید در کنار دامیننس بیت کوین مورد سنجش قرار گیرد.

 

بهترین راه برای کسب درآمد با تحلیل دامیننس بیت کوین در تریدینگ ویو

اما یکی از مهم‌ترین استراتژی‌ها، ترکیب دامیننس بیت کوین با قیمت این ارز برتر است. با ترکیب دامیننس بیت کوین (BTC.D) و قیمت بیت کوین (BTC) می‌توان روند آلت‌کوین‌ها را تشخیص داد و استراتژی معاملاتی خود را تعیین کرد.

دامیننس بیت کوین چیست؟

در تصویر بالا، می‌توانید ۶ ترکیب مختلف دامیننس بیت کوین و قیمت بیت کوین و تأثیر این حالت‌ها بر ارزش بازار کل آلت‌کوین‌ها را مشاهده کنید. در بیشتر موارد ، به غیر از شرایط احساسی پس از رسیدن یک خبر فاندامنتال قوی، این ۶ حالت درست عمل می‌کنند.

در ادامه، با بررسی ۴ مثال مختلف، نحوه‌ی تحلیل تصویر بالا، آموزش داده می‌شود.

 

مثال ۱ تحلیل دامیننس بیت کوین: چه زمانی آلت‌کوین‌ها رشد انفجاری می‌کنند؟

بهترین سناریو برای هر معامله گر زمانی است که دامیننس بیت‌کوین به طور فعال، در حال کاهش و بیت کوین در حال تثبیت است و در یک روند سایدوی یا رشد ضعیف قرار دارد.

این دوره، فصل آلت‌کوین‌ها (Altseason) نامیده می‌شود. این دقیقاً همان دوره‌ای است که باید در آن آلتکوین بخرید. در این دوره، بیشتر آلت‌کوین‌ها چند صد درصد رشد می‌کنند. بهترین استراتژی معاملاتی برای این دوره، خرید در کف‌ها و فروش در سقف‌هاست.

دامیننس بیت کوین چیست؟

در تصویر بالا، بازه‌ی زمانی ۳۰ مارس الی ۱۴ می ۲۰۲۱ (۱.۵ ماه) با خطوط عمودی سبزرنگ مشخص شده است. از آنجایی که روند دامیننس بیت کوین نزولی و روند قیمت بیت کوین سایدوی (خنثی است)، در آلت‌کوین‌ها یک رشد بی‌وقفه دیده شده است.

مثال ۲ تحلیل دامیننس بیت کوین: چه زمانی باید از بازار آلت‌کوین‌ها دور بمانیم؟

مرحله بعدی که همیشه پس از هر رشد قوی، به طور غیرمنتظره رخ می دهد، مرحله تسلیم و اصلاح شدید بازار است. زمانی که قیمت بیت کوین در حال سقوط است، اما دامیننس بیت کوین افزایش می‌یابد.

در این دوره، آلت کوین‌ها دو برابر بیت کوین سقوط می‌کنند. این دوره، بدترین زمان برای سرمایه‌گذاری در آلت‌کوین‌هاست. استراتژی منسب برای دوره‌ی افزایش دامیننس و کاهش قیمت بیت کوین، ترید کردن، عموماً با پوزیشن‌های شورت است.

دامیننس بیت کوین چیست؟

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید، در بازه‌ی ۱۴ می تا ۲۹ جولای (حدود یکماه) که با دو خط عمودی سبزرنگ مشخص شده است، این اتفاق رخ داده است.

مثال ۳ تحلیل دامیننس بیت کوین: چه زمانی بیت کوین بیش از آلت کوین‌ها بازدهی دارد؟

مثال دیگر زمانی است که دامیننس بیت کوین در حال تثبیت (در روند سایدوی) و بیت کوین در حال رشد است.

در این زمان، آلتکوین‌ها یا تثبیت می‌شوند یا همراه با بیت کوین به کندی رشد می‌کنند، اما درصد رشد آن‌ها از درصد رشد بیت کوین پیشی نمی‌گیرد.

دامیننس بیت کوین چیست؟

 

مثال ۴ تحلیل دامیننس بیت کوین: بهترین زمان برای خرید بیت کوین چیست؟

احتمالاً دوره‌ی رشد انفجاری بیت کوین از ۱۰ به ۴۵ هزار دلار را به یاد دارید. در زمانی که قیمت بیت کوین به شدت در حال رشد بود، دامیننس بیت کوین نیز در شیب تند صعودی قرار داشت.

در این دوره، آلت کوین‌ها در پایین‌ترین سطح خود تثبیت می‌شدند.

دامیننس بیت کوین چیست؟

استراتژی مناسب این دوره، خرید بیت کوین در کف و فروش در سقف است. در این دوره، ترید یا سرمایه‌گذاری در آلت‌کوین‌ها سود چندانی ندارد.

 

توجه به دامیننس کدام نمادها در تحلیل بازار، حیاتی است؟

با توجه به تمامی موارد ذکر شده، می‌توان به این نتیجه رسید که یکی از مهم‌ترین اصول برای شناخت روند بازار، توجه به ۴ نمودار زیر است:

  • دامیننس بیت‌کوین که با نماد D در تریدینگ ویو لیست شده.
  • قیمت بیت کوین که با نماد BTCUSDT در تریدینگ ویو لیست شده.
  • دامیننس تتر که با نماد D در تریدینگ ویو لیست شده.
  • دامیننس کل آلت‌کوین‌ها که با نماد TOTAL در تریدینگ ویو لیست شده.

 

سخن پایانی

اگر با دقت این مطلب را مطالعه کرده باشید، اکنون متوجه شده‌اید که چرا گاهی تحلیل تکنیکال روی نمودار جواب نمی‌دهد. حال دیگر شما می‌دانید در صورت کاهش سریع دامیننس بیت کوین، بهترین بازار برای سرمایه‌گذاری، بازار آلت‌کوین‌هاست. توجه داشته باشید که دوره‌های روند دامیننس بیت کوین معمولاً بیش از یک الی دو ماه ادامه نمی‌یابد. بنابراین همواره باید سه نمودار دامیننس بیت کوین، قیمت بیت کوین و دامیننس آلت‌کوین‌ها را زیر نظر بگیرید تا به موقع سرمایه‌ی خود را وارد بازار کرده یا از آن خارج کنید.

در مورد دامیننس بیت کوین نکات کلیدی زیادی وجود دارد که می‌تواند برای موفقیت شما کارساز باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دامیننس بیت کوین، به این صفحه مراجعه کنید.

اکنون زمان آن رسیده که با مراجعه به نمودارها، شرایط فعلی بازار را تحلیل کنید.

منبع: دنیای ترید

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید